miercuri, 18 martie 2009

E pur si muove!


"Esentze de viclenie, par sa~ te cuprinda~/Si-tzi iau ultimu` bob, de nisip din Clepsidra~"

Tu ce zici, rezistam?
E frumusica treaba asta cu criza mondiala. Ma bucura~ ieftinirile astea coplesitor de spontane pentru oamenii care nu mai stiu pe unde sa scoata ca~masha. Povesteam azi cu un var, militzian la pushcarie, care s-a uitat pe cartea mea de munca. Nici eu nu prea stiu ce scrie pe ea insa era vorba de un salariu de aproximativ 8 milioane 100 primit de la Marea Institutzie a Comelfului. Stitzi voi, firma aia vis-a-vis de gara~, scrisa~ cu albastru` si ushor prafuita~. Ei, si va~rucu meu zicea "ce bine mi-a mers" in perioada aceea cand ma trezeam cu noaptea in cap, mai ales iarna si intram in fabrica~ pentru norma de 8 ore. Utilaje bubuindu-mi capu`, macarale haotice si lumini de sudura~ la fiecare coltz de ochi. Ca doar asa e munca pe la noi prin Fabrici. Pe mine totusi nu m-a lasat inima sa nu-i zic vreo doua. -Poi ma~ handicapatule, zic eu, de ce nu incerci si tu asa ceva? La pushcarie mergi si stai de-am pulea 12 cu 24 si belesti cariciul uitandu-te pe peretzi. Incerci si tu ceva nou, doar esti tanar si ai bea si tu lapte din sfarcuri de cometa~!. Eh, zice el, Tu crezi ca~ eu dau Vrabia din mâna~ pentru Cioara de pe Gard?.
Ptiii, futu-te-n basca~. Clar ca~ tzi-e bine la Penitenciar, cand salahorii din Leoni, Raal, Comelf si Ario sau Iproeb itzi platesc tzie salariul de zeci de milioane. Dupa cum e normal, nu totzi putem ajunge militzieni. Doar e o meserie foarte grea, in care trebuie sa~tzi tocesti buricul degetului pentru bibliotecile de cartzi necesare devenirii.
Poi, lelea Flore militzianca~, Pichler Iuliu-militzian, Eugen-militzian, Gabriel-militzian, Petrica~ - militzian de asemenea, hop-trop totzi militzieni. Dar bine,bine unde is atunci hotzii? Ar fi culmea sa zicem ca "se jura~ ca nu fura~", dar daca nu ii prinde nimeni? Cred ca~s de-am pulea militzienii de nimeni nu le pica~ in plasa~; sau hotzii is mai hotzi decat politzistii in cazul asta.
Pe mine ma~ mira~ faptul ca avem de platit atat amar de impozit unor institutzii care la urma urmei is destul de nefolositoare. Stitzi voi zicala cu : Lasa~l ba~, ca si el trebe sa traiasca~! Heh. Poi sa~ tra~iasca~, dar de ce sa~ tra~iasca~ mai bine, daca e mai prost?
Offf... Ca~ nu am stiut eu sa~mi aleg tzelu` in viatza~ si nu m-am facut curcan. Extraordinar dom`le cate ai de invatzat intr-o viatza~ de la o astfel de meserie. Ce potzi invatza de la 12 ore in care te uitzi la paianjenii de pe peretzi? Degete la mâna~ stii cate ai, siretul tzi-l sti lega, oare ce pizda masii e asa de captivant in alea 12 ore incat sa ma atraga~ o astfel de meserie?
Ohh... si-apoi militzienii is doar unu la mâna~. " La picior" mai e armata, mai e dracu` mai e lacu`. Lucreaza~ majoritatea pentru minoritatea care se uita~ pe peretzi. Totzi care conduc is intr-un fel sau altul militzieni.
Las` ca~ baga~ omu` de rand pâna~ nu a mai avea dintzi in gura~ si piele pe mâini. O sa~ moara~ totzi oamenii "caraghiosi" si o sa~ ramanetzi voi, cei din Institutziile de Stat. Cine o sa~ va~ mai pla~teasca~ apoi? Ma~ gandesc ca~ o sa~ fitzi un du-te - vino dupa~ comoara lui Pinochio; habar nu avetzi ca~ i-au furat-o "prietenii" lui buni.

P.S. Vedetzi daca~ va~ uitatzi pe peretzi? La Hodoronc-Tronc cu voi.
"ROMANIA - TZARA CONSUMATORILOR!!!"

4 comentarii:

  1. Mah la fix ai zis-0 cu armata. O gramada de labari ... hai sa zicem ca numa 80-85% e in plus. Deci o foarte mare gramda de labari. Stiu pt ca acolo ma ascund. Mishu ^^

    RăspundețiȘtergere
  2. Mishule, ma bucur ca~ ai puterea sa~ recunosti... Macar la voi se mai dreseaza~ caini, se mai tzine in mâna~ cate-o grenada~!! Astialaltzi chiar sug Bastonu`!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cica ar fi proiecte sa demita in jur de 30% din functionari...si apoi sa vezi tu pe aia ce faceau pula mare odinioara cum bat pe la usi sa ii lasi sa-ti spele si tie prin scara pentru 5 leutzi ca are si el copii saracu...si ii freci o palma asa cu dosu' in scarba si zici:mars drecu de aci taratura lu' dumnezo'...muahahahaha

    RăspundețiȘtergere
  4. :) O sa~ se lase de munca~ si de viatza~n general!!! ION e numa` unu`?

    RăspundețiȘtergere