duminică, 9 august 2009

Inima CopiilorCateodata e mai usor sa fim ignoranti si sa trecem cu vederea unele lucruri. E usor sa ne gandim doar la noi si sa uitam de alti oameni, care au nevoie de ajutor.
Daca vrem putem ajuta pe cineva. Sa incercam sa ajutam copiii!

"Pentru copiii cu probleme cardiace grave exista o singura solutie: interventia chirurgicala - adeseori urgenta si foarte specializata.

In tara noastra se nasc anual peste 900 de copii cu probleme cardiace grave, iar pentru ei exista prea putine centre in care pot fi operati si tratati.

Este nefiresc, complicat si mult prea costisitor sa trimitem toti copiii bolnavi pentru tratament in strainatate. Uneori e imposibil! Uneori e foarte urgent!

In partea de sud a tarii nu exista nici centru de cardiochirurgie pediatrica.

La spitalul Maria Sklodowska Curie (fost Budimex) exista o aripa de spital nou construita unde urmeaza sa functioneze primul departament de chirurgie cardiaca din Bucuresti dedicat exclusiv copiilor. Exista si specialisti care doresc sa vina si sa lucreze in noul departament. Ceea ce poate parea incredibil este ca unii dintre ei se intorc din strainatate ca sa le fie de folos copiilor nostri.

In aprilie 2009, Asociatia noastra si-a propus sa stranga cel putin 500.000 EURO, suma minima necesara pentru ca departamentul compus dintr-o sala de operatii si un salon pentru terapie intensiva postoperatorie sa poata fi infiintat.

Acum, suma minima s-a strans, s-au strans si foarte multi prieteni in jurul nostru iar Ministerul Sanatatii a oferit sprijin logistic si financiar, astfel incat proiectul nostru s-a extins, departamentul de cardiochirurgie va beneficia de un spatiu mult mai mare si de o dotare mai complexa.
Detalii despre departament si despre mersul proiectului aflati in pagina DEPARTAMENTUL.

Lucrarile sunt pe cale sa inceapa. Ceea ce ne-am propus sa realizam se intampla datorita voua, celor care ne-ati ajutat si ati crezut in acest proiect. Campania continua pana cand departamentul de cardiochirurgie de la Spitalul de copii Marie Curie va fi functional.

Avem in continuare nevoie de ajutorul vostru pentru ca departamentul ce va fi infiintat sa fie unul cu adevarat performant. Cum puteti sa ne ajutati aflati in pagina AJUTA-NE!

Lista de cumparaturi este lunga! Puteti sa ne ajutati sa nu ni se mai para asa."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu